Ο Νίκος Κακλαμανάκης στο παγκόσμιο συνέδριο της IRC στην Ελλάδα

October 20, 2019

Ο Νίκος Κακλαμανάκης στο παγκόσμιο συνέδριο της IRC στην Ελλάδα

  • Posted by: MEIHUNT

70 εταιρείες- partners της IRC Global Executive Search Partners, του μεγαλύτερου δικτύου στον κόσμο στην εξεύρεση υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων, από 45 χώρες από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε φέτος τον Οκτώβρη στην Αθήνα….
Το φετινό συνέδριο είχε τίτλο «Citius, Altus, Fortius», δηλαδή Ταχύτερα, Ψηλότερα, Δυνατότερα, εμπνευσμένο από την Αθήνα, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων…

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε η Ιδρύτρια & Διευθύνουσα Σύμβουλος της IRC Greece (MEIHUNT) Κατερίνα Μεϊμάρογλου, η οποία ένθερμα καλωσόρισε το κοινό στην Ελλάδα τονίζοντας το ενδιαφέρον που υπάρχει από τη μεριά των επενδυτών για τη Χώρα μας. Θεωρεί ωστόσο ότι όλο αυτό πρέπει όλοι μας να το ενισχύσουμε ώστε η Ελλάδα να γίνει πόλος έλξης περισσότερων επενδυτών και να ανοίξει η αγορά των στελεχών ώστε να έρθει ένα κύμα νέων θέσεων εργασίας στη χώρα και να επέλθει η Ανάπτυξη.

Από τους ομιλητές του συνεδρίου ξεχώρισε η συμμετοχή του χρυσού ολυμπιονίκη της Ελλάδας Νίκου Κακλαμανάκη με την ομιλία-παρουσίασή του  του με τίτλο: «Η νίκη είναι η επιλογή μας» η οποία καθήλωσε τους συμμετέχοντες και κέρδισε πραγματικά τις εντυπώσεις. Ο Νίκος Κακλαμανάκης, κατάφερε να μεταδώσει στα μέλη της IRC το ξεχωριστό ελληνικό πνεύμα και την ελληνική ψυχή που ξέρει να διαχειρίζεται τις ήττες της και να βρίσκει ευκαιρίες μέσα από τις δυσκολίες. Τόνισε με παραδείγματα μέσα από την αγωνιστική ζωή του στις θάλασσες ότι στη ζωή πρέπει να ψάχνει κανείς να κερδίζει κάθε μέρα, γιατί αυτό θα οδηγήσει σε τεράστιες νίκες στη ζωή, όπως εκείνον.

Στις εργασίες του συνεδρίου συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν εκτενώς οι τελευταίες τάσεις γύρω από το executive search παγκοσμίως, με την κάθε χώρα να παρουσιάζει τις δικές της βέλτιστες πρακτικές και μεθοδολογία καθώς και τα ιδιαίτερα εργαλεία αξιολόγησης που η κάθε μία χρησιμοποιεί ενώ ολοκληρώνοντας το συνέδριο τις εργασίες του, ακολούθησαν αλλαγές στη διοίκηση και στην ομάδα ηγεσίας. Συγκεκριμένα, μερικά από τα επίκαιρα θέματα που αναλύθηκαν ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι συνέπειες των τεχνολογικών εξελίξεων, η τεχνητή νοημοσύνη, τα μεγάλα δεδομένα, το ηλεκτρονικό εμπόριο και το Internet of Things και οι συνέπειες όλων αυτών των νέων δεδομένων στο HR, στο Executive Search και ακόμα και στη δημιουργία νέων ρόλων εργασίας.

Κλείνοντας το συνέδριο τις εργασίες του, η Σοφία- Αφροδίτη Βουλγαράκη, Senior Consultant στην IRC Greece (MEIHUNT) τόνισε το πόσο τιμητικό ήταν όλες οι χώρες-μέλη παγκοσμίως  να ψηφίσουν να είναι φέτος η Χώρα μας, η διοργανώτρια χώρα του παγκόσμιου συνεδρίου της IRC Global Executive Search Partners αλλά και το πόσο ικανοποιημένη είναι η ομάδα της IRC Greece (MEIHUNT) που όλοι οι σύνεδροι αναχώρησαν από τη χώρα μας με τις καλύτερες εικόνες και αναμνήσεις μεταφέροντας το μήνυμα στις δικές τους χώρες ότι η Ελλάδα είναι ένας αξέχαστος προορισμός τόσο για business όσο και για αναψυχή.