HEADHUNTING STORIES – Η πρωτοποριακή εφαρμογή MEIHUNT App

Της Κατερίνας Μεϊμάρογλου, Managing Director IRC Greece (MEIHUNT)

 

Αδιαμφισβήτητα, είναι γεγονός πια, ότι ζούμε στην εποχή της μετατροπής των υπηρεσιών κάθε είδους μέσω της τεχνολογίας αλλά και στην εποχή που σε corporate περιβάλλοντα, τα στελέχη επιχειρήσεων έχουν επιβιώσει στις εταιρείες τους από τις συνεχόμενες αναδιοργανώνεις των τελευταίων ετών και επιβαρύνονται πια με επιπλέον αρμοδιότητες λόγω της αλλεπάλληλης μείωσης του προσωπικού τους. Μέσα σε αυτό το κλίμα, το σίγουρο είναι ότι το τελευταίο πράγμα που θα τους πέρναγε από το μυαλό τους να κάνουν, είναι να ασχοληθούν με το να δώσουν ειδικές συστάσεις για ιδανικούς υποψηφίους.

Επιπλέον, στις μέρες μας, οτιδήποτε και να ψάχνουμε να βρούμε, από εργασία μέχρι καταναλωτικά αγαθά ή ακόμα και σύναψη διαπροσωπικών σχέσεων, έχουμε τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσουμε αυτό, κατεβάζοντας μόνο την ανάλογη εφαρμογή στο κινητό μας χωρίς να χρειάζεται καν να μετακινηθούμε.

H ριζική αυτή αλλαγή σε καθημερινές συνήθειές μας δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστους τους τρόπους που λειτουργούμε σε όλα τα επίπεδα της εργασιακής μας δραστηριοποίησης. Ήδη, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλά στελέχη επιτυγχάνουν σημαντικές μεταγραφές και έτσι ολοένα και περισσότεροι εργοδότες στρέφονται στην αναζήτησή τους σε αυτά μιας και είναι και πιο άμεσα αλλά και πιο οικονομικά.

 

Τί γίνεται όμως όταν αναζητούμε στελέχη μέσω συστάσεων?

Η κλασική οδός ήταν και παραμένει η τηλεφωνική έρευνα. Δηλαδή ρωτάμε και μαθαίνουμε ποιος είναι ο καλύτερος στο είδος του στην αγορά εργασίας. Αυτό προϋποθέτει ότι έχουμε δημιουργήσει μια έγκυρη πηγή πληροφοριών ανά κατηγορία (up to date data base) και ότι κάνουμε τις κατάλληλες ερωτήσεις στα «σωστά» άτομα κάθε φορά που αναζητούμε κάποιο στέλεχος με συγκεκριμένη εμπειρία και δεξιότητες.

Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι οι καλύτερες μεταγραφές γίνονται μέσω συστάσεων από ταλαντούχα στελέχη που συστήνουν αντίστοιχου βεληνεκούς στελέχη. Επομένως, εξ αυτού προέκυψε η σκέψη και η ανάγκη για ένα εργαλείο που θα παρέχει τη δυνατότητα στο πολυάσχολο και ταλαντούχο στέλεχος να έχει πρόσβαση σε αυτό χωρίς να απαιτείται να χάσει πολύ χρόνο για να μας πάρει τηλέφωνο ή να απαντά σε δικά μας τηλέφωνα μέσα στη μέρα.

Με γνώμονα την ανάγκη αυτή, η IRC Greece (MEIHUNT, Corporate Talent Management) ήταν και είναι η πρώτη εταιρεία επιλογής στελεχών που λανσάρισε στην αγορά εργασίας το ΜΕΙΗUNT App, μέσω του οποίου μπορεί ένα στέλεχος να συστήσει ένα άλλο, το οποίο πιστεύει ότι είναι αξιόλογο και θα ήθελε να το γνωρίζουμε. Έχοντας την εφαρμογή αυτή στο κινητό του τηλέφωνο ένα στέλεχος επιχειρήσεων μπορεί σε δικό του χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, από το σπίτι, το γραφείο του ή το αεροπλάνο, να συστήσει κάποιον άμεσα. Έτσι, του εξασφαλίζει τη δυνατότητα να προτείνει κάποιον που ενδεχομένως του έχει ζητήσει βοήθεια ή που έχει διακρίνει μόνος του ότι αξίζει συστάσεων, χωρίς να χάσει πολύ χρόνο.

Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνουμε και να έχουμε τις καλύτερες και εγκυρότερες συστάσεις για τα στελέχη που μας ενδιαφέρουν και που πιθανόν να «κάναμε hunt» για πολλές μέρες προκειμένου να καταφέρουμε να τους μιλήσουμε αλλά και δίνουμε την ευκαιρία σε αυτούς που θέλουν να προτείνουν κάποιον, να το κάνουν άμεσα και γρήγορα.

Τέλος, μέσω της εφαρμογής αυτής έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε νέα, τις παγκόσμιες τάσεις γύρω από το executive search και άλλα διεθνή αρθρογραφία που σίγουρα ενδιαφέρει τα στελέχη επιχειρήσεων.